expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

Warlord: Έρχονται στην Ελλάδα!



Γράφει ο Notis

Η μπάντα «απωθημένο» των απανταχού metal (και όχι μόνο) fans, ανακοίνωσε αυτό που τόσα χρόνια περίμεναν όλοι: live εμφανίσεις στην Ελλάδα! Έρχονται λοιπόν για πρώτη φορά στην χώρα μας, με ανανεωμένο line-up και νέο album!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 @ Μύλος Club - Θεσσαλονίκη
Σάββατο 27 Απριλίου 2013 @ Gagarin 205 – Αθήνα

Οι Warlord σχηματίστηκαν στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του '80 από τον ελληνικής καταγωγής συνθέτη και κιθαρίστα Bill Tsamis και τον drummer Mark Zonder (FATES WARNING). Αποτελούν ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που με τόσο περιορισμένη δισκογραφία και ζωντανές εμφανίσεις κατάφεραν τόσο πολλά. Με μόνο ένα EP το 1983 ("Deliver Us") και ένα μόνο full-length album, το "And The Cannons Of Destruction Have Begun" (1984), κατάφεραν για 18 χρόνια να παραμένουν ζωντανοί θρύλοι στις καρδιές των φίλων της Heavy Metal μουσικής. Το 2002 ήρθε η μικρή σε διάρκεια επανένωσή τους και το album "Rising Out Of The Ashes" με τον Joachim Cans των Hammerfall στα φωνητικά.

Τον τελευταίο καιρό οι φήμες για επαναδραστηριοποίηση τους επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά με ανακοίνωση νέου album που τιτλοφορείται "The Holy Empire" και το mastering έχει αναλάβει ο πολλές φορές νικητής Grammy Awards, Phil Magnotti (FATES WARNING, OVERKILL, ARCH/MATHEOS, OSI). Ποιος μπορούσε όμως να φανταστεί (ιδιαίτερα στην Ελλάδα) πως η μπάντα με τις δυο μονάχα live εμφανίσεις στην ιστορία της (στα πλαίσια του φεστιβάλ Wacken 2002) θα ερχόταν επιτέλους στην χώρα μας; Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, θα το κάνει πολύ καλύτερα ο ίδιος ο Bill. Προς το παρόν ξεσκονίζω το «επικό» παρελθόν μου, δυναμώνω την ένταση και ταξιδεύω την γειτονιά στα “Winter Tears, Child Of The Damned”, “Deliver Us From Evil”, “Lost And Lonely Daysκαι Battle Of The Living Dead”…
 

Η ανακοίνωση έγινε από τον Bill Tsamis στην σελίδα του στο facebook και έλεγε τα εξής:

«Ο Mark Zonder κι εγώ δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φέρουμε τους Warlord στην Ελλάδα τον ερχόμενο Απρίλη. Με το νέο μας άλμπουμ να έχει μόλις κυκλοφορήσει τότε, είμαστε έτοιμοι να εξαπολύσουμε όλη την δύναμη και τη μανία των Warlord στους σκληροπυρηνικούς Έλληνες οπαδούς μας αλλά και σε όσους άλλους θελήσουν να βιώσουν αυτή την καταιγίδα που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Από τα σκηνικά, μέχρι την παραγωγή και την παρουσίαση, όπως επίσης και από την μουσική όλων των περιόδων των Warlord, ο Mark κι εγώ ετοιμάσαμε ένα group που θα σας καταπλήξει - ναι, «καταπλήξει». Αν νομίζετε πως ξέρετε τι να περιμένετε, ξεχάστε το... γιατί αυτό που σας φέρνουμε είναι πέρα κι από τα πιο τρελά σας όνειρα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας για την ασταμάτητη υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είστε εσείς που κρατήσατε τη φλόγα ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια και ερχόμαστε για να μετατρέψουμε μπροστά στα μάτια σας αυτή τη φλόγα σε μια τεράστια πυρκαγιά. Έχετε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη καθώς είστε οπαδοί των Warlord και οι οπαδοί των Warlord είναι από τους πιο απαιτητικούς στη metal σκηνή. Δεν θα συναντήσουμε τις προσδοκίες σας, αλλά θα τις ξεπεράσουμε και θα σας προσφέρουμε μια συναυλία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τον ερχομό μας στην Ελλάδα και ελπίζουμε να είστε και σεις το ίδιο. Ο Mark και εγώ γνωρίζουμε ότι σας χρωστάμε πολλά... και γι' αυτό ερχόμαστε να σας ξεπληρώσουμε. Να είστε εκεί!»

Ανακοίνωσε επίσης και το νέο line-up αυτό που θα απαρτίσει τις live εμφανίσεις αλλά και το νέο album, καθώς θα υπάρχει μια διαφοροποίηση όσο αφορά τα φωνητικά. Σαν κατάλληλο τραγουδιστή για το νέο υλικό των Warlord προτείνει τον Rick Anderson, ενώ για το παλιότερο υλικό και τα live shows τον Giles Lavery. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όπως ξέρετε, υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ του "κλασικού Warlord" ήχου και του "νέου Warlord" ήχου (ο οποίος κάποια μέρα θα γίνει και αυτός "κλασικός"). Παρόλο που ο Rick είναι ο τέλειος (ιδανικός) τραγουδιστής για τους "νέους Warlord", ήξερα πως έπρεπε να βρούμε κάποιον που θα μπορούσε να πλησιάσει το στυλ του "υψηλού εύρους" των πρώτων Warlord τραγουδιστών. Ήδη είχα ακούσει το φίλο μας Giles Lavery να τραγουδά το "Lucifer's Hammer" και του ζήτησα να μου στείλει μία κασέτα για οντισιόν των πέντε κομματιών... Δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος τραγουδιστής στα ψηλά φωνητικά (καθώς και στο AOR στυλ), αλλά είναι και κάποιος που υπήρξε Warlord fan από τα νιάτα του, και είναι ένα άτομο που καταλαβαίνει τον τρόπο σκέψης ενός "Warlord fan". Με λίγα λόγια, ο Rick είναι ο κατάλληλος για να τραγουδήσει το νέο Warlord υλικό, ενώ ο Giles είναι ο κατάλληλος για να τραγουδήσει το παλιό Warlord υλικό».

Τα υπόλοιπα μέλη έχουν ως εξής: Philip Bynoe (μπάσο), Paolo Viani (κιθάρα) και ο Άγγελος Βαφειάδης των αγαπημένων μας 9ΜΜ (Angelo Vafeiadis) στα πλήκτρα.

Οι Warlord θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη (Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στο Μύλος Club) και στην Αθήνα (Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στο Gagarin 205) για δύο εμφανίσεις που αναμένεται να γράψουν ιστορία!

Warlord:

Bill Tsamis (κιθάρα)
Mark Zonder (τύμπανα)
Giles Lavery (φωνή, Dragonsclaw)
Philip Bynoe (μπάσο, Steve Vai / Slavior)
Paolo Viani (κιθάρα, Black Jester)
Angelo Vafeiadis (πλήκτρα, ex-Parthian Shot / 9mm).

Discography

    Deliver Us (1983)
    ...And The Cannons Of Destruction Have Begun (1984)
    Lost And Lonely Days 12" EP (1985)
    Thy Kingdom Come (compilation) (1986)
    Best Of Warlord (compilation) (1989)
    Rising Out Of The Ashes (2002)
    Book I (Deliver Us + And The Cannons Of Destruction Have Begun) (2003)
    Deliver Us (Remastered) (2012)

Teaser (όνομα και πράμα!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top