expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

«Welcome to the show»: Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου

«Welcome to the show
welcome to the show,
Εδώ μετράνε
μόνο τα σφάλματα ημών
»

Το «Welcome to the show» , το ντοκιμαντέρ των Κώστα Πλιάκου, Αλέξη Πόνσε, είναι μια καταγραφή της μουσικής κληρονομιάς του Παύλου Σιδηρόπουλου όπως αυτή πέρασε στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και έφτασε ως τις μέρες μας. Είναι η παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτυπώματος ενός ανθρώπου που αποτέλεσε έμπνευση και άνοιξε το δρόμο για εκατοντάδες συγκροτήματα και τραγουδοποιούς.

Μια ταινία για την μουσική κληρονομιά που άφησε ο πρόωρα χαμένος πρίγκιπας του
ελληνικού ροκ
.

Συνεργάτες του, μουσικοκριτικοί και καλλιτέχνες που σφράγισαν με τη μουσική τους τις δεκαετίες του '90 και του 2000 μιλούν για το έργο του Σιδηρόπουλου και την επιρροή του.
Μεταξύ αυτών οι Μάκης Μηλάτος, ο Οδυσσέας Ιωάννου, οι Απροσάρμοστοι, οι Σπυριδούλα, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παύλος Παυλίδης, ο Δημήτρης Μητσοτάκης, ο Σπύρος Γράμμενος, ο Στάθης Δρογώσης, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Κώστας Φέρρης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας κ.α.
 


« Η ιστορία έχει γραφτεί και λέει πως ο Σιδηρόπουλος ήταν ενας αυτόφωτος δημιουργός, άνοιξε το δρόμο με τα ίδια του τα χέρια..
Οδυσσέας Ιωάννου
 

Στην ταινία, λόγια του Παύλου ντύνονται με τα animation του Νίκου Μπλεμπουτζάκη, με γνωστές και ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο, ποιήματα και τραγούδια του ερμηνευμένα από τον ίδιο ή άλλους καλλιτέχνες. 

H ταινία επιλέχτηκε για το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης -- Εικόνες του 21ου Αιώνα (15 - 24 Μαρτίου 2013) και έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα στην κατηγορία «μουσική».

ΑΠΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ NEW STAR

  
 "Welcome to the show". Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top