expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

Jane Doe: Έρχεται το "The Enormous Head of King Splendid"


Οι Jane Doe γεννήθηκαν το 2006 και το 2008 κυκλοφόρησε από την Run Devil Run Records το πρώτο τους LP “Heaven For Dogs” το οποίο αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς, πέρασε όμως, πολύ κακώς, απαρατήρητο.

Υιοθετώντας το όνομα που δίδεται στην Αμερική στα γυναικεία πτώματα τα οποία δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν (ενώ τα αντίστοιχα αντρικά ονομάζονται “John Doe“), το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε αποκτώντας ένα πολυπληθές κοινό στο Myspace και κυκλοφόρησε δωρεάν στο διαδίκτυο (αργότερα μέσω της Run Devil Run) το πρώτο του άλμπουμ “Heaven For Dogs“. Στην πορεία ασχολήθηκαν έντονα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους και μοιράστηκαν την ίδια σκηνή με συγκροτήματα όπως, οι Rosebleed, FILM, Scab Level, Infidelity, Μωρά στη Φωτιά, Coin κ.α.  Το 2009 πήραν την απόφαση να σταματήσουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα προκειμένου να αφοσιωθούν στην προετοιμασία του δεύτερου τους album, ξεκινώντας με το EP “Stories about Waves”, προπομπό αυτού του δεύτερου δίσκου.

Aυτόν τον καιρό μόλις ολοκλήρωσαν το δεύτερο τους album το οποίο περιέχει 15 κομμάτια, εμπνευσμένα από 13 βιβλία και 2 comix. Το "The Enormous Head of King Splendid" όπως θα τιτλοφορείται ηχογραφήθηκε στο "The Sonic Art Studio", ενώ τη μίξη και το mastering επιμελήθηκε ο Νικόδημος Τριαρίδης.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Puzzlemuzik στις 21 Φεβρουαρίου.

Track list:

1) Who Watches the Watchmen (Watchmen - comic)
2) All the Poets are Dead (Fahrenheit 451 - Ray Bradbury)
3) Small Talk With the Devil (Heart of Darkness - Joseph Conrad)
4) Flesh Police (Flow my tears, the policeman said - Philip Dick)
5) My Closest Enemies (Q - Luther Blissett)
6) Manifesto of an Ordinary Man (Catch-22 - Joseph Heller)
7) Made of Glass (Jitterbug Perfume - Tom Robbins)
8) Everybody Has a Beautiful Story to Tell (Blankets - comic)
9) A Leap of Faith (Jonathan Livingston Seagull - Richard Bach)
10) Hate Song (J' irai cracher sur vos tombes - Boris Vian)
11) This is the Filth (Voyage au bout de la nuit - Celine)
12) Killing Innocence (The Wind-Up Bird - Haruki Murakami)
13) Shine (The road - Cormac McCarthy)
14) The Road Less Traveled (Rede an den Kleinen Mann - Wilhelm Reich)
15) A Μan Νamed Freedom (Le Petit Prince - Antoine de Saint-Exupery)

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Stratos Doe (τύμπανα, κρουστά), Dionisis Doe (μπάσο, μεταλλόφωνο) , Antonis Doe (Ηλ.κιθάρα) , Alkis Doe (Ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα), και Moss Doe (Φωνές, Λέξεις).

Στο album συμμετέχουν ακόμη οι εξής μουσικοί: Νικόδημος Τριαρίδης (ηλ.κιθάρες, μπάσο, κρουστά, πιάνο, programming), Πάνος Παπαδόπουλος (ηλ.κιθάρες), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο), Ελένη Φωτοπούλου (τσέλο), Τάσος Τατάρογλου (τρομπέτες), Τάσος Παπαλιάς (πιάνο, πλήκτρα), Γιάννης Γκουντάνος (κρουστά) καθώς και το παλαιότερο μέλος του συγκροτήματος NikosDoe (σε ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες)

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top