expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

Έφυγε ο Clive Burr πρώην ντράμερ των «Iron Maiden»



Έφυγε σε ηλικία 56 χρόνων ο Clive Burr, πρώην ντράμερ των Iron Maiden, ο οποίος έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια με την οποία ήρθε αντιμέτωπος από το 2001. Η συνεργασία του με τους Βρετανούς Iron Maiden, περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στα τρία πρώτα albums του συγκροτήματος: Το ομώνυμο ντεμπούτο τους (1980), το «Killers» (1981) και το νούμερο ένα άλμπουμ τους «The Number of the Beast» (1982).

Πρώην μέλος των Samson, ο Burr ενσωματώθηκε στους Maiden το 1979, όταν τον πρότεινε στην μπάντα ο κιθαρίστας τους, Dennis Stratton. Ο Burr έφυγε από την μπάντα το 1982 λόγω προσωπικών προβλημάτων και αντικαταστάθηκε από τον Nicko McBrain. Στο albumThe Number of the Beastσυν-έγραψε το τραγούδι "Gangland" και το "Total Eclipse" που κόπηκε από το άλμπουμ και εμφανίστηκε ως b-side του single "Run to the Hills" και στη συνέχεια στην επανέκδοση του “Number Of The Beast remastered”.


 Μετά την αποχώρηση του από τους Iron Maiden, ο Clive Burr έπαιξε με τους Γάλλους “Trust” και αργότερα με μια αμερικάνικη μπάντα, τους “Alcatrazz”. Ενσωματώθηκε και στην μικρής διάρκειας super μπάντα της NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) τους “Gogmagog”, η οποία περιελάμβανε, επίσης, τον πρώην τραγουδιστή των Iron Maiden Paul Di'Anno και τον μελλοντικό τους κιθαρίστα Janick Gers. Είχε φτιάξει επίσης μια μπάντα γνωστή ως “Clive Burr's Escape” (αργότερα άλλαξε όνομα σε “Stratus”) με πρώην μέλη των “Praying Mantis”, η οποία όμως διαλύθηκε μετά την κυκλοφορία ενός album (“Throwing Shapes” – 1985). Αργότερα προσχώρησε στους “Desperado” την μπάντα που ίδρυσε ο Dee Snider στην μετά “Twisted Sister” εποχή. Έπαιξε επίσης με τους Βρετανούς Elixir και Praying Mantis στην δεκαετία του 1990, χωρίς όμως ποτέ να γίνει επίσημο μέλος τους.

Ο Clive Burr διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, η θεραπεία της οποίας τον οδήγησε σε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Οι Iron Maiden οργάνωσαν μια σειρά από συναυλίες φιλανθρωπίας και συμμετείχαν στην ίδρυση του ταμείου Clive Burr MS Trust. Λόγω της κατάστασης του, ο Burr χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι. Ήταν επίσης ο προστάτης του Clive Aid, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2004 κι είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει κονδύλια για διάφορα προγράμματα θεραπείας του καρκίνου και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, διοργανώνοντας rock events


Ο Clive Burr πέθανε στον ύπνο του στις 12 Μαρτίου το 2013. Ήταν 56 ετών.

«Αυτά είναι φριχτά νέα…» είπε ο Stever Harris, ο μπασίστας των Iron Maiden, και συμπλήρωσε: «ο Clive ήταν πολύ παλιός φίλος όλων μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας καταπληκτικός ντράμερ που συνέβαλλε πολύ στους Maiden κατά τις πρώτες ημέρες, όταν ξεκινούσαμε. Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για όλους στη μπάντα και για εκείνους γύρω του, οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας είναι με τη σύντροφό του Mimi και την οικογένεια του αυτή τη στιγμή…»

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson έγραψε στο site του συγκροτήματος: «Γνώρισα για πρώτη φορά τον Clive αφού έφυγε από τους Samson και ήρθε στους Iron Maiden. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας άνθρωπος που έζησε πραγματικά τη ζωή του στο έπακρο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ποτέ δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ του. Αυτή είναι μια τρομερά θλιβερή ημέρα…»


Αποτίνοντας φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο μουσικό, ο μπασίστας του συγκροτήματος των Megadeth, David Eleffson έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook: «Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ντράμερ από τη Metal μουσική σκηνή».

Αντίο και σε εσένα Clive


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top