expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

Γιάννης Χαρούλης: «Μαγγανείες» (2012)

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Χειμωνανθού», κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό album του Γιάννη Χαρούλη σε συνεργασία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Μαγγανείες».

Περιλαμβάνει τραγούδια που ο κόσμος είχε ήδη γνωρίσει στις εμφανίσεις και συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη, τραγούδια που είχαν αγαπηθεί. Πρόκειται για δώδεκα συνθέσεις (9 καινούριες και 3 σε επανεκτέλεση) σε μουσική και στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Στους «Άγιους» τη μουσική έχει γράψει ο Μανώλης Πάππος, στην «Ανεμόσκαλα» τους στίχους έχει γράψει ο Ξενοφώντας Γκαναδάκης, ενώ το «Μια μάνα που ‘χε ένα γιο» είναι παραδοσιακό, μελοποιημένο από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ο ήχος φωνάζει από μακριά πως πρόκειται για συνθέσεις του Θ. Παπακωνσταντίνου και η φωνή του Γιάννη Χαρούλη δένει υπέροχα με όλα τα μουσικά στοιχεία του album. Λύρες, λαούτο, τσέλο, τύμπανα, μπάσο, μαντολίνο, κοντραμπάσο, κιθάρες, κλαρίνο, μελόντικα, καζού, φλογέρα, άρπα, αερόφωνο, τσαράνγκο, λαφτά, καλίμπα, γκάιντα, εξαιρετικοί στίχοι, όλα δένουν μοναδικά με την ξεχωριστή φωνή του Χαρούλη. Το κομμάτι "Ραμόν" το ακούσαμε και από τον Σαββόπουλο στον "Σαμάνο", αλλά με την φωνή του Γιάννη Χαρούλη είναι τελείως διαφορετικό. "Η Ουρά Του Αλόγου" έχει ερμηνευτεί και από την Φένια Παπαδόδημα, ενώ το "Μια Μάνα Που 'Χε Ένα Γιο" έχει ακουστεί αρχικά από την Μελίνα Κανά.

Το εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί ζωγραφικό έργο του Θοδωρή Δασκαλάκη με τίτλο «Πάθος».

Εταιρεία:     MINOS-EMI
Κυκλοφορία:     19/05/2012


Track List:
1.Άγιοι (μουσική Μανώλης Πάππος)
2.Ανεμόσκαλα (στίχοι Ξενοφών Γκαναδάκης)
3.Οδοιπόροι
4.Πλύστρα του Ουρανού
5.Το σκουλαρίκι
6.Μια μάνα που ' χε ένα γιο (παραδοσιακό)
7.Μαγγανείες
8.Η ουρά του αλόγου
9.Ο ακίνητος
10.Τοτε και 'γω
11.Πρώτη Άνοιξη
12.Ramon



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top