expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

Verbal Delirium – 10.000 Roses




Οι Verbal Delirium μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο “From The Small Hours Of Weakness” (διάβασε περισσότερα εδώ) και το εκπληκτικό10.000 Rosesεπιλέχθηκε ως το PowerPlay του Ψυχώ Radio για τον Μάρτιο. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φιλοξενούμε για 2η φορά τραγούδι των Verbal Delirium και ελπίζουμε να σου αρέσει όσο και σε εμάς!

Verbal Delirium – 10.000 Roses
(PowerPlay Μαρτίου 2013)


Βιογραφικό:

Η ιστορία των "Verbal Delirium" ξεκινά πίσω στο καλοκαίρι του 1999, όταν ο Jargon (lead vocals, piano &keyboard) αποφάσισε να δημιουργήσει το προσωπικό μουσικό του έργο. Η αρχική ονομασία του project ήταν «Afterglow» (μετονομάστηκε το 2005) και κατά τη διάρκεια αυτών των ετών η μπάντα πειραματιζόταν για να βρει την μουσική της ταυτότητά. Οι κύριοι τομείς αυτού του πειραματισμού ήταν η προοδευτική σκηνή από τις αρχές του 70 μέχρι και σήμερα, καθώς και το ψυχεδελικό ροκ των αρχών της δεκαετίας του 70. Μετά από μια περίοδο διαφόρων οντισιόν για νέα μέλη, το πρώτο official line up ετοιμάστηκε το 2005 και τα μέλη εκείνη την εποχή ήταν οι: Jargon (φωνητικά, πλήκτρα), Νίκος Μιχαηλίδης (μπάσο), Γιώργος Μανιάτης (κιθάρα) και Λάζαρος Παπαναστασίου (τύμπανα).

Το πρώτο demo-album τους κυκλοφόρησε σε ένα περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το 2007, με τίτλο “The imprisoned words of fear”. Λαμβάνοντας υπόψη εκείνες τις συνθέσεις, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο ήχος τους αποτυπωνόταν ως ένας συνδυασμός progressive και psychedelic επιρροών εμπλουτισμένες με στοιχεία metal και jazz. Η ανταπόκριση που έλαβαν από το  underground” κοινό ήταν πολύ θετική, ωστόσο ο Jargon αποφάσισε ότι το demo θα έπρεπε να ηχογραφηθεί εκ νέου στο μέλλον, λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την συνολική παραγωγή καθώς θεωρούσε πως δεν ανταποκρινόταν στο ηχητικό αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχουν τέτοιου είδους μουσικές συνθέσεις.


Μετά την κυκλοφορία εκείνου του demo δυο μέλη της μπάντας αντικαταστάθηκαν. Πιο συγκεκριμένα ο Νικήτας Κίσσονας θα αναλάβει τις κιθάρες και ο Τόλης Λιάπης τα τύμπανα. Με την άφιξη των νέων μελών η μπάντα θα επιχειρήσει μια στροφή σε μια πιο εναλλακτική προσέγγιση του ήχου της, διατηρώντας όμως τις βασικές progressive & psychedelic επιρροές της.
Το αποτέλεσμα αυτού του νέου line up είναι η κυκλοφορία του πρώτου επίσημου album των Verbal Delirium με τίτλο: “So close and yet so far away”. Οι ηχογραφήσεις του album ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2009 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Εκδότης της πρώτης αυτής μουσικής απόπειρας ήταν η γαλλική δισκογραφική εταιρεία "Musea" και βρίσκεται στην διάθεση του κοινού από το 2010.

Εκείνη την περίοδο ο Τόλης Λιάπης θα αντικατασταθεί από τον drummer Γρηγόρη ΠαυλάκοEnthralling Kernel G  και με αυτή την σύνθεση θα αναλάβει την προώθηση τους η Χριστίνα Μαραγκού, με μια σειρά σημαντικών live εμφανίσεων που θα τους βοηθήσει να γίνουν γνωστοί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με ενθουσιώδη σχόλια σε περιοδικά, ιστοσελίδες και blogs. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πρώτο άλμπουμ ήταν η εμφάνιση κλασικών οργάνων (όπως τσέλο) και ορχηστρικά μέρη τοποθετημένα ανάμεσα σε σύγχρονες συνθέσεις, με σκοπό να διαφοροποιηθεί η μουσική τους από τις «κλασσικές ετικέτες» και να ξεχωρίσουν. Στις συναυλίες, η μπάντα να συνηθίζει να έχει επιπλέον μουσικούς για όργανα όπως φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα βιολοντσέλο ή μαντολίνο!


Τον Ιούλιο του 2011, ο μπασίστας La Trappe (Γιώργος Παγίδας) αντικαθιστά τον Νίκο Μιχαηλίδη και την ίδια περίοδο η μπάντα είναι έτοιμη να ηχογραφήσει το δεύτερο album της, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών ηχογραφούν μόνο τρία νέα τραγούδια, τα: “Sudden Winter”, “10.000 Roses”, “Disintegration”. Τα υπόλοιπα νέα τραγούδια θα αρχίσουν να ηχογραφούνται 10 μήνες μετά και εκείνο το διάστημα δυο νέα μέλη θα αντικαταστήσουν τους Νικήτα Κίσσονα και Γρηγόρη Παυλάκο. Τα νέα μέλη είναι οι "Tsiggos" (Γιώργος Κυριακίδης) "στην κιθάρα," Lamargon "(Νίκος Τερζής) στο πιάνο και ο "Tony Michalakopoulos" στα drums.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2012 οι Verbal Delirium ήταν μεταξύ των 8 φιναλίστ για το Eurock Marathon, τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο "Club Fritz" στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου πήραν την 4η θέση!

Στις αρχές του 2012 κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους με τίτλο “From the small hours of weakness” και οι μέχρι τώρα παρουσιάσεις είναι διθυραμβικές! Διαβάστε τις δικές μας εντυπώσεις εδώ και δείτε επίσης πως μπορείτε να ακούσετε η να αποκτήσετε δωρεάν αυτό το album.  


Line up:
Jargon  (keys –vocals)
G. Pagidas (bass)
G. Kiriakidis (guitars)
T. Michalakopoulos (drums)
N. Terzis (keys)
N. Nikolopoulos (saxophone, flute)
 

Christine Maragou
P.R –Manager
e-mail: chr.maragou@gmail.com
mob. +30 6944963075

Links:
http://www.reverbnation.com/verbaldelirium

http://www.myspace.com/verbaldelirium

http://www.facebook.com/ VerbalDelirium

http://twitter.com/#!/verbaldelirium

http://www.youtube.com/#/user/VerbalDelirium

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top