expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

HIGH VOLTAGE FESTIVAL 2012




Event: High Voltage Festival 2012
Date: 23-24 November 2012
Time: 19:00
Ticket Price: €10
Venue: Kyttaro Live Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα
Ticket Presale: Ticket House, No Remorse, Sirens, Bat City

23/11
THE FALLEN WITHIN
TRENDY HOOLIGUNS
SORROWFUL ANGELS
THE IVORY TOWER
NEVERTRUST
STRANGEYES
           

24/11
GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS
DANGER ANGEL
NOSTOS
WILD MACHINE
HEART ATTACK

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

THE FALLEN WITHIN

Οι Αθηναίοι The Fallen Within δημιουργήθηκαν το 2003 από τον κιθαρίστα Gio S. και μουσικά βαδίζουν στα χνάρια του μοντέρνου metal και του metalcore έχοντας αρκετά στοιχεία παράλληλα ηλεκτρονικής μουσικής. Το 2003 κυκλοφόρησαν το πρώτο demo τους με τίτλο “The Conqueror Worm” και ένα κομμάτι από εκεί κυκλοφόρησε σε μια συλλογή λίγο αργότερα από την πορτογαλική Enclave Records. Από κει και ύστερα η μπάντα άλλαξε μέλη και αρκετά αργότερα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το πρώτο της full length album με τίτλο “Intoxicated” από την ιταλική Coroner Records το 2009 και την ιαπωνική Howling Bull Records το 2010. To 2011 οι TFW μπήκαν στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του δεύτερου album τους. Αυτές πραγματοποιήθηκαν στα Devasoundz Studios (Fotis Benardo) και στο Sound Symmetry Studio (Bob Katsionis), ενώ η μίξη και το mastering έλαβαν χώρα στην Αμερική και στα Lambesis Studios (As I Lay Dying, Winds Of Plague, Sworn Enemy etc). Στις 5 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφόρησε επίσημα το αναμενόμενο δεύτερο album “The Day You Died Inside” από την αυστριακή Noisehead Records. Στις 23 Νοεμβρίου οι The Fallen Within θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά live κομμάτια από το νέο album και για τους 25 πρώτους που θα κόψουν εισιτήριο θα έχει το "Intoxicated" cd (το πρώτο μας album) ΔΩΡΟ!

TRENDY HOOLIGUNS

Oι TRENDY HOOLIGUNS είναι ένα μουσικό σχήμα με εμφανή σατυρική κατεύθυνση που αποτελείται από πέντε μέλη (φωνητικά, δύο κιθάρες, μπάσο και drums). Έκανε τα πρώτα του βήματα λαμβάνοντας μέρος στο μουσικό διαγωνισμό MAD FOR BANDS CONTEST 2006 όπου και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Το πρώτο τους cd με τίτλο «ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2008 από την ALPHA RECORDS. Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “Χολέτρα” από τη Legend Recordings. Στη δουλειά αυτή συμμετέχουν ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια στο κομμάτι “Είσαι Τρελός” και οι Ανώριμοι στο τραγούδι “Κακία Βλακεία” καθώς επίσης περιέχει και μια ιδιότυπη διασκευή του τραγουδιού “Ακροβατώ” του γνωστού Λαικού τραγουδιστή Βαλάντη. Toν Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησαν το τρίτο κατά σειρά ολοκληρωμένο Lp τους με τίτλο “RELEASE THE KRAKEN” από την legend/warner σε digital μορφή και με συμμετοχές από Σπύρο Γραμμένο στο κομμάτι “Παίζει πρόβλημα”, Άλκη Κεχαγιά από PSYCHO CHOKE στο κομμάτι “Όλα είναι εύκολα για εμάς”, SORROWFUL ANGELS στο κομμάτι “trendy hooliguns Vs Sorrowful Angels” και SHOW YOUR FACE από Καρδίτσα στο “Δείξε μου το πρόσωπο σου”.

SORROWFUL ANGELS

Οι Sorrowful Angels είναι ένα Gothic Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ship In Your Trip”, περιέχει 10 σκοτεινά μελαγχολικά τραγούδια. Οι Sorrowful Angels σύντομα ξεκίνησαν να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή underground σκηνή, εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έδωσαν συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, μοιράζοντας με το κοινό τις σκέψεις τους και παρουσιάζοντας την ατμοσφαιρική μοναδική μουσική τους.
Τον Φεβρουάριο του 2010, οι Sorrowful Angels ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του περιοδικού Metal Hammer ως μια από τις 5 πιο υποσχόμενες Ελληνικές μπάντες της χρονιάς. Έχουν επιλεγεί ως opening acts από τους σημαντικότερους Έλληνες διοργανωτές όπως είναι η Didi Music/Big Star Promotion για συναυλίες όπως οι Paradise Lost, Katatonia, Sirenia και Star Industry και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Anathema, UDO, Rotting Christ, Crossover, Deviser και πολλά άλλα.
Μπαίνοντας για ακόμα μια φορά στα CFN Studio, οι Sorrowful Angels ετοίμασαν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλεία με τίτλο “Omens” που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012 από την Warner Records.
Το "Omens" διατηρεί τη μελωδικότητα του πρώτου album επεκτείνοντας τη μουσική παλέτα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα ηλεκτρονικά στοιχεία και στους φωνητικούς πειραματισμούς. Με πιο σκληρό περίβλημα κινείται στη σκοτεινή και ατμοσφαιρική πλευρά του gothic, οδηγώντας την μπάντα σε μονοπάτια που δεν έχει εξερευνήσει ως τώρα.

THE IVORY TOWER

Οι The Ivory Tower είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα και υπάρχουν από το 1992. Σχηματίστηκαν στο Μοσχάτο, από το Δημήτρη Θεοδώρου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Μετά από τα συνήθη που αντιμετωπίζουν όλα τα συγκροτήματα στην Ελλάδα, αποχωρήσεις μελών, θητείες κτλ, ξεκίνησαν να συνθέτουν τα δικά τους τραγούδια, παίζοντας παράλληλα στις Ροκ/Μέταλ σκηνές των Αθηνών.
Η κορυφαία τους στιγμή, όσον αφορά τις συναυλίες πάντα, ήταν όταν άνοιξαν για τους Blue Oyster Cult, στις 5 Ιουνίου 2008, στο Θέατρο Βράχων. Το πρώτο τους άλμπουμ είναι ήδη έτοιμο, πρόκειται για ένα concept άλμπουμ, με θέμα τα έργα και τις ημέρες ενός μυστηριώδους ανθρώπου που ακούει στο όνομα Steven Towers.
Η επίβλεψη της παραγωγής, καθώς και η μίξη/mastering ανήκουν σε πολύ γνωστό παραγωγό. Το συγκρότημα αλλάζει όνομα... σύντομα θα κυκλοφορήσει το παρθενικό του άλμπουμ.

NEVERTRUST

Oι Never-Trust δημιουργήθηκαν το 2010.
«Με τους Νever-Trust θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στυλ μουσικής που βασίζεται στις σχολές του Τhrash και του Ηardcore με βασικό συστατικό το Groove». Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Ep ''Bomb Da System'' τον Δεκέμβρη του 2011 με τον Manolo στη φωνή. Όσο για το τωρινό Line up, έχουν στην παρέα τους και στην θέση του προηγούμενου frontman Manolo, τον Γιάννη (John Tsio). Το υπόλοιπο Line up αποτελείται απ' τους: Vic (Guitars), Stas (Drums), Leo (Bass).

STRANGEYES

Ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, σαν μία παρέα φίλων, με σκοπό να εκφράσουν τις μουσικές τους ανησυχίες.Σήμερα σαν STRANGEYES και με τούς Μάνο-vocals, Κώστα-lead guitars, Νίκο-guitars, Γιάννη-bass, Αλέξη drums, η προσπάθειά τους ολοκληρώθηκε. Καρπός της είναι το πρώτο τους PROMO CD, με τίτλο "Dark age" με τέσσερα τραγούδια, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.


Σάββατο 24 Νοεμβρίου




GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS

Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993. Μετά την αποχώρησή της Julie από το συγκρότημα, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake, Aerosmith, Bon Jovi, Deep Purple, Scorpions κ.α. Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία την G. G. Records, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές : “Keep on Rock ‘n’ Rollin” (1989), “Pain in my ass” (1995), “Forbidden Paradise” (2000), σε μουσική και στίχους του ίδιου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του, τους Troublemakers, έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας περισσότερα από 1000 live δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό. Για 4 χρόνια διοργάνωσε το ιδιαίτερης επιτυχίας φεστιβάλ Castle Rock Festival, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης. Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος, είναι οι support εμφανίσεις τους σε θρυλικά ονόματα της rock όπως οι: Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Twisted Sister και ο Uli Jon Roth, ενώ το 2010 έπαιξε με το συγκρότημα του support σε συναυλίες των Scorpions.

DANGER ANGEL

Οι Danger Angel δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2006 αλλάζοντας αρκετές φορές τη σύνθεσή τους μέχρι το 2008 οποτε και οριστικοποιήθηκε η σύνθεση που συνέθεσε και ηχογράφησε το πρώτο τους album. Το album με τίτλο Danger Angel κυκλοφόρησε το 2010 από την Αμερικανική Perris Records και οι Danger Angel ήταν η πρώτη Ελληνική μπάντα που υπέγραψε και κυκλοφόρησε album με δισκογραφική εταιρία από τις ΗΠΑ. Το album ξεπέρασε κάθε προσδοκία πουλώντας όλα τα αντίτυπά του μέσα σε δύο χρόνια. Στο album συμμετείχε ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής Jeff Scott Soto στο κομμάτι "Never Let You Go". Η κυκλοφορία του album σηματοδότησε και την τελική αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας που είναι από τότε η εξής: M.T. - Φωνητικά, Ethan Snow - Κιθάρες, Rudy Rallis - Μπάσο, Ahas - Πλήκτρα, Tony V. - Drums. Οι Danger Angel ετοιμάζουν το νέο τους album με τίτλο "Revolutia" το οποίο και θα κυκλοφορήσει μέχρι τις αρχές του 2013, φέρνοντας μία ριζοσπαστική αλλαγή στον ήχο και το στυλ τους, περνώντας τη μουσική τους σε μία νέα εποχή. Το ρόλο του παραγωγού ανέλαβε ο Jeff Scott Soto και το τελικό φινίρισμα ο John Ellis βοηθώντας το συγκρότημα να αναπτύξει και να εξελίξει το νέο του ήχο, έναν ήχο που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της Ελληνικής Αγγλόφωνης Rock σκηνής.

NOSTOS

Οι NOSTOS δημιουργήθηκαν το 1988 από μια παρέα μουσικών στο παλαιό Φάληρο. Είναι μπάντα διασκευών με επιρροές από τον αμερικανικό νότο και από συγκροτήματα όπως οι Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Allman Brothers κ.α. Έχουν αμέτρητες εμφανίσεις σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία. Αυτή την εποχή εκτός από την ανανέωση του ρεπερτορίου τους σε διασκευές ετοιμάζουν και δικά τους τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

WILD MACHINE

Το 2000 το γκρούπ War Machine κάνει το ντεμπούτο του στα τοπικά κλάμπ, μέχρι που το 2004 μετατρέπεται σε μία ανελέητη sleaze metal μηχανή ονόματι Wild Machine και αρχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο. Μετά από πάμπολλες εμφανίσεις σε Αθήνα, επαρχεία, αλλά και Βουλγαρία (μεταξύ αυτών με ονόματα όπως Skid Row, Faster Pussycat, Star Star, Gilby Clarke κλπ) αρχίζουν να ηχογραφούν άλμπουμ και με μηχανικό ήχου τον Jay Messina (Aerosmith, Kiss, N.Y.Dolls, Ted Nugent...) έρχονται σε συμφωνία με την Perris records (Helix, Quiet Riot, Love/Hate, Di Anno μεταξύ άλλων) και ντεμπουτάρουν δισκογραφικά με το ''Wild Machine II''.

HEART ATTACK

Οι Heart Attack δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 από τους Γιώργο Δριμυλή (ex-Raging Storm)-vocals και Στέργιο Ντίκο - drums. Η σύνθεση του group ολοκληρώθηκε με την προσθήκη των Μιχαλη Τ. - keyboards, Γιώργου Πατέλη - bass και Στεφανου Γεωργιτσόπουλου - guitars. Το ύφος του group κινείται σε Hard Rock και Heavy μονοπάτια από τις δεκαετίες του 80 και του 90 ενώ και τα κομμάτια που επιλέγονται για διασκευές ακολουθούν αυτά τα μουσικά ρεύματα χωρίς να λείπουν κι οι εκπλήξεις... Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις με σημαντικα γκρουπ του χώρου όπως οι Cloven Hoof, Νewman, Outloud, Work Of Art, Konkurent, Hungry Heart, Secret Illusion, Wild Rose, Crimson Fire, X-Piral κ.α. Τον Ιούνιο του '12 είναι πλέον διαθέσιμο το promo του group στο οποίο περιέχονται 4 τραγούδια και στόχος είναι μέσα στο έτος να έχουν ολοκληρωθεί οι ηχογραφήσεις για τo πρώτo τους album.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top