expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

crawl

Psycho fm... Music, Reviews, Previews and more...

Skysent Lu – 2 Seconds Late (2012)

Γράφει ο Notis

To “2 Seconds Late αποτελεί το δισκογραφικό ντεμπούτο μιας παρέας που δημιουργήθηκε το 2004 στην Αθήνα και ονομάζονται Skysent Lu. Ο ήχος τους κινείται κοντά στην hard rock της «παλιάς σχολής» με καθαρές κιθάρες να ακολουθούν την φωνή και με ρυθμό που φανερώνει μπάντα που γνωρίζει καλά τι κάνει. Πραγματικά ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο και 5 μουσικοί που βρίσκουν αρκετές στιγμές μέσα στο album για να αποδείξουν την δουλειά που έχουν κάνει!

Δεν ξέρω αν πέφτω μέσα, αλλά η όλη προσπάθεια μου φέρνει στο μυαλό την χρυσή εποχή των ‘80s, της δεκαετίας που τόσο πολύ εκτιμώ, μουσικά. Πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό το track list. Εννέα τραγούδια, όλα ξεχωριστά, χωρίς περιορισμούς και με διάθεση πειραματισμού, που δεν ηχογραφήθηκαν βιαστικά και δεν βρίσκονται εκεί απλώς για να «γεμίσουν» ένα CD. Γι’ αυτό πιστεύω πως παρέμειναν εννέα και δεν ακολουθήθηκε η γνωστή τακτική του: «γεμίζω ένα album με ότι υπάρχει διαθέσιμο». Σε αυτό σαφώς βοηθά και το γεγονός πως το “2 Seconds Late” είναι ένα album αυτοχρηματοδοτούμενο, απαλλαγμένο από τις «πιέσεις» κάποιας δισκογραφικής εταιρείας.

Δεύτερο χαρακτηριστικό η απλοϊκότητα των κιθαριστικών riffs, που αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν χρειάζονται περίτεχνες τακτικές για να φτιάξεις κάτι πραγματικά καλό. Οι κιθάρες είναι μελωδικές, δυνατές όπου χρειάζεται και ακολουθούν πιστά τις διαθέσεις της φωνής, θυμίζοντας συχνά εποχές Deep Purple με Gillan. Εξαιρετική επίσης η συνεργασία μπάσου και τυμπάνων, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που έχουν κάνει οι Skysent Lu σε αυτό το album. Τα φωνητικά επίσης, δείχνουν τολμηρά και ικανότητες που μελλοντικά θα απογειώσουν την μπάντα (δώσε προσοχή στο “Into the night” και θα καταλάβεις).

Τους γνωρίσαμε με το "Follow Me που ήταν και Power Play στον Ψυχώ Radio (www.psycho.fm) και εντυπωσιαστήκαμε με την δύναμη του. Εξαιρετικό θεωρώ επίσης το Loneliness of my heart και το Fairytales με blues καταβολές που παραπέμπουν ίσως στους Whitesnake. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείς να παρομοιάσεις τον ήχο των Skysent Lu με κάποια από τις γνωστές μπάντες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (αν αυτό θεωρείται απαραίτητο για να μπορέσεις να τους περιγράψεις) και τολμώντας το θα αστοχήσεις. Έχουν έναν δικό τους ήχο και αν συνεχίσουν έτσι θα τον εξελίξουν ευχάριστα και μοναδικά.

Δεν μπορώ επίσης να μην αναφερθώ σε μια λεπτομέρεια, που εμένα τουλάχιστον μου έκανε εντύπωση. Το «κλείσιμο» κάθε κομματιού, το τελείωμα αν προτιμάς, μου βγάζει μια νοσταλγία και αυτό γιατί μου φέρνει στο μυαλό τα μεγάλα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80. Για να γίνω πιο κατανοητός, φέρε στο μυαλό σου εκείνες τις παλιές αφίσες που κοσμούσαν παιδικά δωμάτια (Scorpions, Whitesnake κ.α.) με την μπάντα στην σκηνή να αποχαιρετά το πλήθος που ζητωκραυγάζει. Όλα τα μέλη αγκαλιασμένα, τις κιθάρες να στοχεύουν τον κόσμο, τα χέρια ψηλά σε ένα ευχαριστήριο «αντίο». 
Εύχομαι στους Skysent Lu να ζήσουν και αυτοί παρόμοιες μεγάλες στιγμές…

Για να προμηθευτείτε το album επικοινωνήστε εδώ: info@skysentlu.com
Πληροφορίες: http://www.skysentlu.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Back To Top